Skip to content
Cactus Wren
-
Scientific Name:
Campylorhynchus Brunneicapillus
-
Common Name:
Cactus Wren
-
Diet:
insects, spiders, lizards, seeds
-
Color:
brown
-
Size:
8.5 inches
-
Active Period:
Year-round
-
Habitat:
widespread
-
Field Identification:
barred tail, white eyebrow, decurved bill, spotted breast
-
Nest:
spherical with side entrance
-
Kingdom:
Animalia (Animals)
-
Genus:
Campylorhynchus
-
Family:
Troglodytidae (wrens)
-
Order:
Passeriformes
-
Phylum:
Chordata (hollow nerve cord)
-
Subphylum:
Vertebrata (backbone)
-
Species:
brunneicapillus