Costas Hummingbird (Male)
- Scientific Name: Calypte Costae
- Common Name: Costas Hummingbird (Male)
- Diet: nectar, insects
- Color: green/white
- Size: 3.5 inches
- Active Period: Year-round
- Habitat: widespread
- Field Identification: green back, white belly, purple throat crown and gorget
- Nest: small cup
- Kingdom: Animalia (Animals)
- Genus: Calypte
- Family: Trochilidae (hummingbirds)
- Order: Apodiformes
- Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
- Subphylum: Vertebrata (backbone)
- Species: costae
