Skip to content
Indigo Bunting (Female)
-
Scientific Name:
Passerina Cyanea
-
Common Name:
Indigo Bunting (Female)
-
Diet:
seeds
-
Color:
brown
-
Size:
5.5 inches
-
Active Period:
Winter
-
Habitat:
town
-
Field Identification:
a sparrow-like ground feeding bird with brown wings, white belly, rufous head and faint streaking on breast
-
Nest:
cup in shrubs or trees
-
Kingdom:
Animalia (Animals)
-
Genus:
Passerina
-
Family:
Cardinalidae
-
Order:
Passeriformes
-
Phylum:
Chordata (hollow nerve cord)
-
Subphylum:
Vertebrata (backbone)
-
Species:
cyanea