Lesser Goldfinch (Male)

  • Scientific Name: Carduelis Psaltria
  • Common Name: Lesser Goldfinch (Male)
  • Diet: seeds, flower buds, berries
  • Color: black-greenish/yellow
  • Size: 4.5 inches
  • Active Period: Year-round
  • Habitat: near water
  • Field Identification: black cap, black wings, bright yellow belly, white patch on wings
  • Nest: cuplike in tree
  • Kingdom: Animalia (Animals)
  • Genus: Carduelis
  • Family: Fringillidae (finches)
  • Order: Passeriformes
  • Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
  • Subphylum: Vertebrata (backbone)
  • Species: psaltria