Skip to content
Rufous Hummingbird (Female)
-
Scientific Name:
Selasphorus Rufus
-
Common Name:
Rufous Hummingbird (Female)
-
Diet:
insects, spiders, sap, nectar
-
Color:
green
-
Size:
3.75 inches
-
Active Period:
Spring, Fall
-
Habitat:
widespread
-
Field Identification:
rufous sides and tail, white throat with red dots
-
Nest:
cup
-
Kingdom:
Animalia (Animals)
-
Genus:
Selasphorus
-
Family:
Trochilidae (hummingbirds)
-
Order:
Apodiformes
-
Phylum:
Chordata (hollow nerve cord)
-
Subphylum:
Vertebrata (backbone)
-
Species:
rufus