Whip-Poor-Will
- Scientific Name: Caprimulgus Vociferus
- Common Name: Whip-Poor-Will
- Diet: insects
- Color: brown
- Size: 9.75 inches
- Active Period: Summer
- Habitat: widespread
- Field Identification: nocturnal, catch insects in flight, perch on ground, large head
- Nest: scrape on ground
- Kingdom: Animalia (Animals)
- Genus: Caprimulgus
- Family: Caprimulgidae (goatsuckers)
- Order: Caprimulgiformes
- Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
- Subphylum: Vertebrata (backbone)
- Species: vociferus
